4 apr 2014

Klikfan Nieuwsflits - E-gulden

Electronic Gulden
De E-Gulden is net als Bitcoin een digitale munt. Iedere Nederlander die aan de slag wil met E-Guldens kan op hier een eigen virtuele portemonnee aanmaken. In die 'spaarpot' worden dan ook meteen, gratis, 50 E-Guldens gestopt. (voor de Nederlanders die er op tijd bij zijn uiteraard, want er zijn meer Nederlanders dan dat er gratis E-Guldens worden uitgegeven.

Quote:
"E-Gulden is bedoeld voor Nederland. Dit betekent dat we een eerlijke distributie hanteren en dit zoveel mogelijk binnen onze grenzen willen doen. We hebben er voor gekozen om 50% van het totale aantal van de E-Gulden in omloop, weg te geven aan Nederlandse burgers. Op deze manier verwachten we op lange termijn een groot aantal adopters waarbij mensen spelenderwijs leren om te gaan met cryptocurrencies en het gebruik hiervan.
De overige 50% van het maximum aantal E-Gulden kan gemined worden met je computer. Minen betekent in het kort dat je met je de rekenkracht van je eigen computer e-guldens op kan graven.
"

Huidige status E-Guldens:

21M

TOTAL SUPPLY

10.5M

DUTCH SUPPLY

16M

DUTCH CITIZENS

3.7%

DISTRIBUTED














De E-Gulden is gelanceerd op 19-03-2014 op een Bitcoin forum.
50% van de E-Guldens zal direct worden uitgedeeld, de overige E-Guldens zullen door middel van 'mining' worden geproduceerd. Met een maximum van 21 miljoen E-Guldens.
Quote:
"There will be a big incentive for Dutch people to use the coin, as it's being distributed for free. By giving away a significant amount of the coins to be created (50%) to people who don't have access to, or don't even know anything about cryptocurrencies, we expect to achieve massive adoption of the coin in the long run, and above all, educate the public about the existence of cryptocurrencies. It is an incentive for the general population just like the block reward (subsidy) is an incentive for the miners."

Wat moet je doen om ook een E-Wallet te krijgen met de E-Gulden?
De E-Wallet kun je downloaden via de site van E-Gulden, check de laatste versie hier.

Hoe kan ik de E-gulden 'minen'?
Quote:
"You can use bfgminer, sgminer or cgminer for scrypt GPU mining."

Op de FAQ-pagina vind je ook de meest gestelde vragen, een handleiding kun je hier downloaden, mocht je onbekend zijn met Bitcoins.


Meer info te vinden op:
E-Gulden
BitCoin Forum

Bitcoin forum bfgminer
site bfgminer








Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Deel hier je mening met anderen.
Houd het a.u.b. wel netjes !!!