9 jun 2014

Klikfan Nieuwsflits - wijziging(en) paypal

paypal
Aangezien je op veel sites de mogelijkheid hebt om ook óf alleen via Paypal een uitbetaling aan te vragen, is het misschien ook wel handig om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen.
Dit item is al enige tijd geleden op het GPT Forum geplaatst, maar nu de datum echt nadert nu ook hier nog even vermelden ook voor hen die niet actief zijn op het GPT Forum of die het item gewoon gemist hebben!!

nieuwe regels voor prive betalingen (via GPT Forum)


vanaf 17 juni, nieuwe regels voor prive betalingen


Privétransacties (punt 11)

Subsectie c. bij de definitie van “Privétransactie” in Schema 1 – Kostentabel is aangepast en weerspiegelt nu de opties voor het betalen van kosten die beschikbaar zijn voor afzenders en ontvangers van privétransacties (waarbij de afzender standaard de verwerkingskosten voor een privétransactie betaalt, behoudens bepaalde uitzonderingen). Overeenkomstige wijzigingen zijn aangebracht in de tekst van de kostentabel voor internationale privétransacties. De aangepaste subsectie c. bij de definitie van “Privétransactie” luidt als volgt (in context geplaatst met de hoofdtekst van de definitie):

“Een Privétransactie is het overmaken van geld (gestart via de mogelijkheid geld over te maken naar vrienden en familie van het proces Geld overmaken) naar en het ontvangen van geld op uw PayPal-rekening van vrienden en familie zonder dat er sprake is van een aankoop (en het dus geen betaling betreft voor goederen of services). Als u goederen of services verkoopt, mag u de koper niet vragen de aankoop te betalen met een privé-transactie. Doet u dit toch, dan kan PayPal u het recht ontzeggen om deze of andere betalingen voor privétransacties te ontvangen. Houd rekening met het volgende:

c. als er kosten van toepassing zijn voor een privé-transactie, betaalt de afzender standaard de kosten, maar bij bepaalde functionaliteit kan het zijn dat in plaats van de afzender de ontvanger de kosten moet betalen (bijvoorbeeld als de functionaliteit de afzender de mogelijkheid biedt te beslissen wie de kosten betaalt). In sommige gevallen is de afzender niet in staat om dit te bepalen en wordt degene die de betaling heeft verricht of de ontvanger verplicht gesteld de kosten te betalen. Als u een privétransactie verricht via een website of programma van derden (niet-PayPal), kan PayPal toestaan dat de derde partij bepaalt of de afzender of de ontvanger van een privé-transactie de kosten voor de privé-transactie betaalt. U wordt hiervan op de hoogte gesteld door de derde partij.”


Kosten voor de transactie worden zo berekend (zie)

3,4% over het totale bedrag plus €0,35 per transactie!
Maak je dus €2,50 over dan zijn de transactiekosten in totaal €0,085 + €0,35 = €0,435
Dit betekent als de verzender €2,50 overmaakt dat de ontvanger dan €2,065 ontvangt!

Check hier alle beleidsaanpassingen m.i.v. 17-06-2014



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Deel hier je mening met anderen.
Houd het a.u.b. wel netjes !!!